Μενού Κλείσιμο

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΓΛΩΣΣΩΝ

Τη Δευτέρα, 27 και την Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2021, γιορτάσαμε με το δικό μας τρόπο την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών.

Στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΗΓ οι μαθητές της Α τάξης ακολούθησαν τη Λάρα στο ταξίδι της σε διάφορες χώρες, άκουσαν λέξεις σε διάφορες γλώσσες κι εξασκήθηκαν στην προφορά τους. Είναι κάποια γλώσσα ανώτερη  από άλλες; Συζήτησαν για την αξία που έχουν οι γλώσσες και το ρόλο τους στη ζωή μας ως παράθυρα ή γέφυρες προς άλλες κουλτούρες. Τέλος, επέλεξαν να κάνουν μια ζωγραφιά για την ημέρα ή να δοκιμάσουν να μάθουν γλωσσοδέτες στα αγγλικά και τα γαλλικά.

Οι μαθητές της Β τάξης είχαν ετοιμάσει παρουσιάσεις για τις χώρες της Ευρώπης και τις γλώσσες τους και σύντομους διαλόγους ή τραγούδια σε ξένη γλώσσα της επιλογής τους. Με βάση την εργασία συμμαθητή τους, είχαν επίσης την ευκαιρία να συγκρίνουν την ίδια λέξη σε διάφορες γλώσσες και να καταλήξουν σε συμπεράσματα για τις οικογένειες των γλωσσών.

Στη Γ τάξη οι μαθητές έκαναν ομαδική δραστηριότητα για την προέλευση των γλωσσών. Στη συνέχεια, απάντησαν σε κουίζ για τις γλώσσες της Ευρώπης.  Τέλος, στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών (κρυφ)άκουσαν αυθεντικούς διαλόγους προσπαθώντας να μαντέψουν τη γλώσσα.

Όλα τα τμήματα ενημερώθηκαν επιπλέον για τον διαγωνισμό σχεδίου σε μπλουζάκι με θέμα την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών και αναμένουμε τις συμμετοχές των μικρών καλλιτεχνών.

Ευχαριστούμε θερμά την καθηγήτρια Αγγλικών, κ. Μέρμηγκα, για την προετοιμασία των δράσεων.