Μενού Κλείσιμο

Κατηγορία: ΟΜΙΛΟΙ

ΔΙΑΣΧΟΛΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-KAMISHIBAI

ΔΙΑΣΧΟΛΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Το Γυμνάσιο Μούδρου φιλοξένησε την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023 τρεις μαθήτριες του ΓΕΛ Μούδρου, μετά από πρόσκληση των καθηγητριών ξένων γλωσσών του σχολείου, με σκοπό την παρουσίαση του πολύγλωσσου Kamishibai σε μαθητές και μαθήτριες της Α τάξης, ενόψει στης συμμετοχής των τελευταίων στον φετινό διαγωνισμό Kamishibai. Πρόκειται για πολύγλωσση αφήγηση με πλούσια εικονογράφηση, εργασία που οι μαθήτριες της Β Λυκείου δημιούργησαν μαζί με συμμαθητές τους στο Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου πριν από μερικά χρόνια, όταν φοιτούσαν εκεί.
Η Ειρήνη Κουκουλίθρα, η Ελευθερία Λιγδαρά και η Κυβέλη Κωνσταντίνου αφηγήθηκαν την ιστορία του Πιγκουίνου Δημοσιογράφου, μίλησαν στους μαθητές της Α’ γυμνασίου για την εμπειρία τους στη δημιουργία αυτής της εργασίας και με προθυμία απάντησαν σε απορίες τους σχετικά με τη διαδικασία.
Το πρωτότυπο υλικό της παρουσίασης μας παραχώρησε ευγενικά το Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου.
Ευχαριστούμε πολύ τα σχολεία και τέτοιες ενέργειες προάγουν τις σχέσεις καλής συνεργασίας μεταξύ μας!

Journée Internationale des professeurs de français

Ημέρα Εκπαιδευτικού Γαλλικής Γλώσσας η Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023 και οι μαθητές/τριες του σχολείου μας έλαβαν μέρος στην εξ αποστάσεως εκδήλωση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας των Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας (Journée Internationale des professeurs de français). Οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να είναι ανάμεσα στους μαθητές των σχολείων από την Ελλάδα που έπαιξαν στο διαδικτυακό παιχνίδι/κουίζ με θέμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενόψει και των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 στο Παρίσι και να πάρουν την 6η θέση.
Επίσης, οι μαθητές της Α’, Β’ και Γ’ τάξης του Γυμνασίου μας άκουσαν τα 30 τραγούδια της προεπιλεγμένης λίστας, τα αξιολόγησαν και στη συνέχεια κατατέθηκε η ψηφοφορία τους στον Διεθνή Διαγωνισμό ανάδειξης των “ΤΟΠ 5 Γαλλόφωνων τραγουδιών του σήμερα“ στον οποίο συμμετέχουν μαθητές και μαθήτριες Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων όλου του κόσμου. Τους ευχόμαστε “Καλή επιτυχία”!
Υπεύθυνη υλοποίησης των δράσεων είναι η εκπαιδευτικός του σχολείου μας, κ. Ευαγγελία Τσάκου, καθηγήτρια Γαλλικής Γλώσσας.