Μενού Κλείσιμο

Κατηγορία: Νέα

ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΣΚΑΚΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Με ιδιαίτερη χαρά σας παρουσιάζουμε το πλήρως ανανεωμένο υπαίθριο σκάκι του σχολικού μας κήπου! Είναι αποτέλεσμα πολλών ημερών σκληρής εργασίας και σύμπραξης πολλών ανθρώπων! Πολλά “ευχαριστώ” σε παιδιά, γονείς, κηδεμόνες και συναδέλφους εκπαιδευτικούς για το εξαιρετικό αποτέλεσμα! Τι θα ήταν το υπαίθριο ταμπλό σκάκι χωρίς τα πιόνια του; Ιδιαίτερες ευχαριστίες στο Ίδρυμα Αντωνίου και Ιωάννη Αγγελικούση που “αγκάλιασε” το όραμά μας και το έκανε πράξη με την ευγενική χορηγία στα μεγάλα πιόνια που πλέον θα δίνουν την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να ασχολούμαστε με αυτό το υπέροχο πνευματικό παιχνίδι!♟️♟️

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο ΕΕΕΕΚ Ρεπανιδίου

Εκπαιδευτική επίσκεψη γνωριμίας στο ΕΕΕΕΚ Ρεπανιδίου: τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023 πραγματοποιήσαμε προγραμματισμένη επίσκεψη στο Ειδικό σχολείο Ρεπανιδίου Εεεεκ Ρεπανίδι Λήμνου με τα τμήματα Β2 και Γ και περάσαμε όμορφα και δημιουργικά γνωρίζοντας το όμορφο περιβάλλον του σχολείου, κάνοντας νέους φίλους, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών του σχολείου. Συνοδοί ήταν οι εκπαιδευτικοί Ειδικής αγωγής του σχολείου μας: Αβραάμ Ελένη και Μεταξάς Ιωάννης. Ευχαριστούμε θερμά τη διευθύντρια και το εκπαιδευτικο προσωπικό του σχολείου για τη φιλοξενία! Ανανεώνουμε το ραντεβού μας σύντομα!😀😃🫂

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗ “ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΕ ΡΟΛΟ ΔΙΠΛΩΜΑΤΗ” 2023

Με τιμή και χαρά σας ανακοινώνουμε πως ομάδα 10 μαθητών και μαθητριών μας συμμετέχει στη Μαθητική Προσομοίωση Επιτροπών του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου “Μαθητές σε Ρόλο Διπλωμάτη” 2023 που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη από τις 15 έως και τις 17 Δεκεμβρίου 2023. Οι μαθητές και οι μαθήτριές μας ήδη μελετούν το υλικό και προετοιμάζονται. #ΜΡΔ2023

Ενημέρωση για έναρξη ενισχυτικής διδασκαλίας-εγκύκλιος-δήλωση

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως αναμένεται να ξεκινήσει η ενισχυτική διδασκαλία και για τον σκοπό οργάνωσής της στο σχολείο μας θα θέλαμε να δηλώσετε όσοι γονείς-κηδεμόνες επιθυμείτε να παρακολουθεί το παιδί σας μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας. Επισυνάπτονται αίτηση-δήλωση και η σχετική εγκύκλιος για την ενημέρωσή σας.
Η Διευθύντρια
Λυμπέρη Θεοδώρα

ΕΞΕΤΑΣΗ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως στείλαμε την προκήρυξη της εκπαιδευτικής εκδρομής στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο συμμετοχής του σχολείου μας στο μαθητικό συνέδριο: “Μαθητές σε ρόλο Διπλωμάτη” στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου και  λάβαμε συνολικά 3 προσφορές όπως επισυνάπτονται.
 Στο πλαίσιο της διαφάνειας και της σωστής οργάνωσης θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα παρακάτω:
1. Η προσφορά της Σαμιώτης travel κρίνεται ασύμφορη οικονομικά και απορρίπτεται.
2. Η οικονομικότερη προσφορά είναι της Connection travel αλλά δε συμπεριλαμβάνει το λεωφορείο από το σχολείο για το λιμάνι και αντιστρόφως.
3. Η πρόταση του Petrides Travel συμπεριλαμβάνει λεωφορείο για το σύνολο των μετακινήσεων και τους φόρους διαμονής στο ξενοδοχείο και επιλέχθηκε από το Σύλλογο Διδασκόντων , το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και το Προεδρείο του 15μελούς Συμβουλίου του σχολείου.
 Οι λόγοι για τους οποίους ζητήσαμε λεωφορείο είναι δύο: 1. για να διευκολύνουμε οικογένειες και εκπαιδευτικούς και για να μην ταλαιπωρηθούν τα παιδιά με αποσκευές. 2. σε περίπτωση καθυστέρησης ή απαγορευτικού λόγω καιρού στην Καβάλα να μην ταλαιπωρηθεί η ομάδα χωρίς να έχει τρόπο να παραμείνει σε ένα ασφαλές περιβάλλον (μην ξεχνάμε πως ταξιδεύουμε Δεκέμβριο).
Θα θέλαμε να γνωστοποιήσουμε πως θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να γίνει η μετακίνηση με τους καλύτερους όρους και γιατί είναι μοναδική ευκαιρία για τα παιδιά σας η συμμετοχή τους σε μαθητικό συνέδριο (θεωρούμε πως το ότι μένουμε σε νησί δε θα πρέπει να μας στερεί το δικαίωμα να συμμετέχουμε ισότιμα σε κάθε μορφωτικό αγαθό) και γιατί με την εξασφάλιση λεωφορείου για τις μετακινήσεις θα καλύψουμε ένα φάσμα πρόσθετων διδακτικών επισκέψεων (δεν χρεώνονται επιπλέον από τη στιγμή που έχουμε λεωφορείο):
1. επίσκεψη στο αρχαίο θέατρο Φιλίππων
2. επίσκεψη στο Νόησις
3. επίσκεψη στο Μουσείο Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης.