Μενού Κλείσιμο

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΔΙΑΣΗΜΟ ΚΑΡΤΟΥΝΙΣΤΑ ΩΣ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ASSESS@LEARNING

Τη Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2022, οι μαθητές της Γ΄Γυμνασίου του Γυμνασίου Μούδρου «Αργύριος Μοσχίδης» είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν διαδικτυακά συνεδρία 1 ώρας με τον διάσημο καρτουνίστα Maxim Seehagen. Η συνεδρία αποτέλεσε μετά από κλήρωση το έμπρακτο βραβείο για τα ευρωπαϊκά σχολεία που συμμετείχαν στο πρόγραμμα Assess@Learning κατά την προηγούμενη σχολική χρονιά, ένα πρόγραμμα πιλοτικό για την ψηφιακή αξιολόγηση. Μόνο 2 σχολεία από τα 200 Γυμνάσια Assess@Learning σε 5 χώρες ήταν οι τυχεροί της κλήρωσης, το Γυμνάσιο Μούδρου «Αργύριος Μοσχίδης» κι ένα σχολείο της Πορτογαλίας.

Στη διαδικτυακή συνεδρία συμμετείχαν επικουρικά εκπρόσωποι του ΙΤΥΕ ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ και του Ευρωπαϊκού Σχολικού Δικτύου, ο καρτουνίστας Maxim Seehagen και οι εκπαιδευτικοί Μέρμηγκα Χρυσούλα και Παπαπαναγιώτου Μαρία, που έλαβαν μέρος στο πρόγραμμα  Assess@Learning κατά την προηγούμενη σχολική χρονιά.

Στη διάρκεια της συνεδρίας οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με τον καρτουνίστα και να εκφράσουν επιθυμίες που σκίτσαρε ζωντανά γι΄αυτούς ο καρτουνίστας, ο οποίος δημιουργούσε επιτόπου πρωτότυπα σχέδια. Όλα τα καρτούν που ζωγραφίστηκαν κατά την συνάντηση θα σταλούν ψηφιακά στο σχολείο. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ένα αντιρατσιστικό μήνυμα των μαθητών που πήρε μορφή με τη βοήθεια του καρτουνίστα και την αφιέρωση ενός ευχαριστηρίου σκίτσου από τους μαθητές προς εκείνον.