Μενού Κλείσιμο

Art & Science

Mobile

Η δράση/πρωτοβουλία «Art & Science across Greece» έχει ως σκοπό την ενίσχυση του επιστημονικού γραμματισμού και την καλλιέργεια δεξιοτήτων του 21ου αιώνα σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων μέσα από τη δημιουργική αξιοποίηση των εικαστικών τεχνών στην εκπαιδευτική διαδικασία. Συνδιοργανώνεται από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), την Ελληνογερμανική Αγωγή (ΕΑ) και το Ιταλικό Ινστιτούτο Πυρηνικής Φυσικής (INFN) στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου Reflecting for Change (R4C) με σκοπό την προώθηση της σχολικής καινοτομίας και της εκπαιδευτικής αλλαγής και υποστηρίζεται από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ).

Το Γυμνάσιο Μούδρου «Αργύριος Μοσχίδης» συμμετέχει στη δράση με ένα κινητικό έργο (μόμπιλε) φτιαγμένο από άχρηστα και μη υλικά.

Έμπνευσή μας ήταν η βαρύτητα και η ισορροπία. Η βαρύτητα κρατά το φεγγάρι σε τροχιά γύρω από τη γη και τους πλανήτες γύρω από τον ήλιο. Το ηλιακό μας σύστημα βρίσκεται σε συνεχή κίνηση και ταυτόχρονα σε ισορροπία.

Αυτή η σκέψη μας έφερε κοντά σε διάφορους καλλιτέχνες όπως ο Τάκης και ο Αλεξάντερ Κάλντερ, οι οποίοι χρησιμοποιούν στο έργο τους την κίνηση αλλά και την ισορροπία.

Στο έργο μας συμπεριλαμβάνονται διάφορα στοιχεία. Κεντρικό στοιχείο ο ήλιος που δίνει ζωή και οι πλανήτες· ο ουρανός και τα πουλιά και τέλος ο άνθρωπος και τροφή.

Στο έργο μας τα παραπάνω στοιχεία βρίσκονται σε ισορροπία. Όμως η σύγχρονη πραγματικότητα οδηγεί στον προβληματισμό αν σήμερα η ισορροπία διατηρείται, λαμβάνοντας υπόψη την κλιματική αλλαγή, την υπερκατανάλωση, τη δημογραφική αύξηση και πολλά άλλα σύγχρονα προβλήματα. Η κατασκευή του μόμπιλε μας έδειξε ότι η ισορροπία είναι εύθραυστη…

Στιγμιότυπα από την κατασκευή του έργου:

Δείτε την παρουσίαση του έργου μας: