Μενού Κλείσιμο

Ανακαλύπτοντας το Μάνο Χατζιδάκι

Το πολιτιστικό πρόγραμμα «Ανακαλύπτοντας το Μάνο Χατζιδάκι» υλοποιήθηκε στο Γυμνάσιο του Μούδρου το σχολικό έτος 2008-2009.

Αρχικά οι συμμετέχοντες μαθητές ψήφισαν ονομασία για τη νέα ομάδα που δημιουργήθηκε («Πολύχρωμες νότες») και μαζί με τους υπεύθυνους καθηγητές έθεσαν κάποιους κανόνες που θα πρέπει να ακολουθούνται, προκειμένου να υπάρξει αρμονική συνεργασία μεταξύ των μελών της ομάδας.

Από τον υπεύθυνο καθηγητή της μουσικής, αξιοποιήθηκαν τα παιδιά που γνώριζαν κάποιο όργανο και δημιουργήθηκε έτσι μια ορχήστρα των επτά περίπου ατόμων. Τα υπόλοιπα παιδιά που δήλωσαν συμμετοχή, οργανώθηκαν σε χορωδία.

Σε κάθε συνάντηση, οι μαθητές έμαθαν να τραγουδούν και να παίζουν ένα τραγούδι του συνθέτη και όσο προχωρούσαν οι συναντήσεις επαναλάμβαναν όσα τραγούδια έμαθαν τις προηγούμενες φορές. Στην πρώτη τους επαφή με το κάθε τραγούδι, η υπεύθυνη φιλόλογος καθηγήτρια τους εξηγούσε το νόημα των στίχων.

Παράλληλα, οι μαθητές εργάστηκαν στο διαδίκτυο ψάχνοντας να βρουν πληροφορίες για τη ζωή και το έργο του συνθέτη, ώστε να διαμορφώσουν όσο το δυνατόν πληρέστερη εικόνα για το πρόσωπό του.